Omegn

Forskellige Natur- og udflugtsmål inden for en kort kørselsradius fra Lynghus Nor.

Fårevejle Kirke er mest kendt for Jarlen af Bothwell, som er stedt til hvile her. Indtil for få år siden var kisten kun dækket af et glaslåg, men nu er det ikke mere tilladt at se ned i kisten. 

Ordrup strand. Offentlig Strand med handicapparkering. Strandterrasse med borde og bænke. Fast sti til sandstrand. Køreriste ud i vandet. Handicap-toilet. Hunde i snor er tilladt på stranden.

Rørvig med den hyggelige havn.

Korshage ca. 5 km fra Rørvig mod nord ad Nørrevangsvej og Korshagevej til P-pladsen, og derefter følge græsstien mod øst til Korshage rev, især anbefalet til lystfiskere.  

Skansehage har bl.a. en god badestrand skønt beliggende i en bugt.  

Højsandet er en indlandsklit tilbage fra ca. 1500 tallet, hvor man blev plaget af sandflugt. Som beskyttelse plantede man risgærder, hvor sandet lejrede sig som en vold, der blev større og større, og sine steder op mod en snes meter i højden - den delvist menneskeskabte klit "Højsandet", der nu er bevokset med træer og planter. På højderyggen af klitten er der anlagt en sti, så man kan spadsere, og såmænd også forsigtigt cykle, oven på klitten fra Rørvig til Dybesø eller omvendt. I den sydlige ende af "Højsandet" står der et højt rejst krucifiks, der tidligere tjente til sømærke; dengang var bevoksningen ikke så kraftig, hverken på "Højsandet" eller omkring Rørvig, så der var frit udsyn til og fra sømærket. Den sydlige halvdel af Højsandet, den del, der ligger ned mod Rørvig, er fredet. Der er adgang til Højsandet fra parkeringspladsen ved sømærket. Man kan også køre til P-pladsen ved Dybesø, hvor der er en sti ud til kattegat og hele vejen rundt om søen.

Jyderup har flere indkøbsmuligheder, men man kan også gå tur i skoven og langs med Skarresø.

Kalundborg har først og fremmest mange shopping-muligheder.  Men der er også mange udflugtsmuligheder, Bymuseet, en tur i parken ovenfor byen, hvor man har en strålende udsigt o.meget mere. Eller prøv at gå en tur på spidsen af Asnæs, som er den sydligste odde, der omkranser Kalundborg Fjord. Kør syd om Kalundborg, ud forbi Asnæs Værket, forbi Lerchenborg Slot, og ud til P-pladsen. Herfra kan man gå rundt om spidsen af odden oppe på skrænten og nyde udsigten til Storebæltsbroen og Fyn m.m.

 

Kontakt os

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.